Karin Havupuu-uutejuoma

Puhdasta metsän voimaa

Karin Havupuu-uutejuoma on markkinoiden ainoa luomulaatuinen tuote ja alkuperäinen havupuu-uutejuoma, jota on valmistettu jo vuodesta 1975 asti Siikaisissa Kosken tilalla.

Juoman raaka-aine kerätään lähiseudun puhtaista luomumetsistä ja valmistusprosessin jokaisessa vaiheessa käsityö on vahvasti läsnä.

Ainutlaatuisen valmistustavan ansiosta juomaan ei lisätä mitään säilöntä-, väri- tai lisäaineita. Sen huomaa metsäisen juoman puhtaasta mausta.

Maaseudun elinvoimaiset metsät ja luonto ovat tuotteen vahvuus ja myös sen valmistuksen elinehto. Karin Havupuu-uutejuoman käyttäjät pääsevät nauttimaan suomalaisen metsän puhtaudesta ja voimasta jokaisella siemauksella.


Runsaasti fenolisia yhdisteitä

Karin Havupuu-uutejuomassa on tutkimusten mukaan runsaasti fenolisia yhdisteitä. Tunnistettujen fenolisten yhdisteiden yhteismäärä yhdessä desissä Karin Havupuu-uutejuomaa on jopa 35 milligrammaa.

Fenoliset yhdisteet ovat peräisin raaka-aineena käytetystä männyn kuorikerroksesta.

Mistä juomassa on kyse?

Karin Havupuu-uutejuomaa valmistavan Ravintorengas Oy:n yrittäjä ja toimitusjohtaja Sanna Herttua-Laiho kertoo juoman historiasta ja valmistamisesta TerveysSummitin jaksossa.

Luomua suomalaisista metsistä

Puhdas artesaanijuoma

Karin Havupuu-uutejuoman raaka-ainelista on lyhyt: valmistamiseen käytetään vain paikallista lähdevettä sekä nuoren luomumännyn kuorta ja nilaa.


Kemiallisia liuotusaineita ei käytetä, eikä tuotteeseen lisätä mitään säilöntäaineita. Suomalaista perinnetietoa parhaimmillaan.


Metsästä elinvoimaa

Nauti metsästä kaikilla aisteilla! Sulje silmät ja maista. Metsäisen juoman maku vie sinut metsään yhdellä siemauksella.


Karin Havupuu-uutejuoma on 100%:sti luomua. Koko tuotantoketju on omissa käsissämme ja tuotteen korkea laatu on meille jokaiselle kunnia-asia.

Yksinkertaisen toimivaa

Elintarvikemuovista valmistettu pullo voidaan täyttää ilmatiiviisti aivan piripintaan asti, parhaan säilyvyyden takaamiseksi.


Juoman sisältämät fenoliset yhdisteet toimivat luonnon omina säilöntäaineina. Karin Havupuu-uutejuomassa fenolisia yhdisteitä on noin 35 mikrogrammaa desiä kohden.

Pohjoisten kansojen elämän lähde

Mänty on tarjonnut ravintoa erityisesti pohjoisen kansoille, sillä tietoja männyn kuoren käytöstä ravintona löytyy muun muassa Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen historiasta.


Tutkimusten mukaan männyn kuoren alla olevasta nilasta valmistettu pettu on kuulunut myös saamelaisten ruokavalioon säännöllisenä osana. Siitä on keitetty puuroa ja käytetty liha- ja kalaruokien suurusteena.


Suomessa männyn nilaa on hyödynnetty varsinkin pula-aikoina, jolloin pettua on lisätty leipäjauhoihin. Kansanparantajien keskuudessa tiedot männyn kuoren ja nilan käytöstä ovat säilyneet läpi historian.

Karin Havupuu-uutejuoman salaisuus

Karin Havupuu-uutejuoman ainutlaatuinen resepti perustuu suomalaisten kansanparantajien tietoihin, jotka ovat siirtyneet suullisena perintönä sukupolvelta toiselle. Ohjeen juoman valmistukseen kirjoitti talteen yrityksemme perustaja, joka kulki hakemassa oppia kansanperinteen taitajilta 1960-luvulla.


Tämä juomamme ydin – sen salainen resepti ja ainutlaatuinen valmistustapa – on säilynyt muuttumattomana jo lähes 50 vuotta. Työtavat ja tilat ovat kehittyneet ympärillä, mutta tuote itsessään sisältää yhä satojen vuosien pitkän historian, joka kertoo kokonaisten kansojen selviytymisestä karuissa pohjoisen olosuhteissa.

Ravintosisältö ja

päivittäinen käyttö

Päiväannos 1 dl sisältää n. 35 mg männynkuoren uute­aineita (oligomeerisia proantosyanidiinejä). Valmis juotavaksi.

Säilytys: Avattuna jääkaapissa. Käytä runsaan viikon sisällä.

Parasta ennen: Katso purkin kaulaosa.

Ravintolisä. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota. Suositeltua annostusta ei saa ylittää. Säilytettävä pienten

lasten ulottumattomissa.

Karin Havupuu-uutejuoma on gluteeniton, maidoton, soijaton ja vegaaninen. Tuote ei sisällä väri-, lisä- tai säilöntäaineita. Sopii kaikenikäisille.

Havupuu-uutejuoma

Ravintosisältö               100 ml

energiaa                                      6 kJ/1 kcal

rasvaa                                             0 g

— josta tyydyttyneitä rasvahappoja/    0 g

hiilihydraatteja                0,4 g

— josta sokereita                  0 g

proteiinia                                          0 g

suolaa                                                    < 0,05 g

Etsi lähin jälleenmyyjä

Karin Havupuu-uutejuomalla on Suomessa yli 600 jälleenmyyjää. On erittäin todennäköistä, että juomaa löytyy omasta lähikaupastasi. Klikkaa painiketta ja etsi sinua lähin jälleenmyyjä ja hae juomaa jääkaappiisi jo tänään!

Tilaa verkkokaupastamme

Tilaa Karin Havupuu-uutejuoma suoraan tilaltamme. Saat juoman lähimpään Matkahuollon pisteeseen tai suoraan kotiovellesi toimitettuna

(*Siirryt Ravintorengas Oy:n verkkokauppaan)

Sokeriton

Vegaaninen

Valmis juotavaksi

Lisäaineeton

Luonnollinen

Alkuperäinen


HAE JÄLLEENMYYJÄKSI

HAE JÄLLEENMYYJÄKSI

RAVINTORENGAS OY

Ravintorengas Oy on länsisuomalainen havupuu-uutteen valmistukseen erikoistunut yritys.

Ravintorenkaan tuotantolaitos sijaitsee Siikaisissa Kosken metsätilalla puhtaan suomalaisen maaseudun keskellä – syrjässä asutuskeskuksista, valtateistä ja raskaasta teollisuudesta.


Ravintorengas Oy on valmistanut Karin Havupuu-uutejuomaa samalla tilalla jo vuodesta 1975 lähtien.

Ravintorengas Oy, Kuusistontie 3, 29810 Siikainen

Tilaa uutiskirjeemme

Saat aina ensimmäisten joukossa tiedon ajankohtaisista uutisista ja kausittaisista tarjouksistamme.


Voit lopettaa uutiskirjeen tilauksen koska tahansa.